Kosár tartalma
Az Ön kosara jelenleg üres

MÉRETMEGHATÁROZÁS

A cipővásárlás egy kisgyermek részére néha komoly kihívás elé állítja a szülőt, különösen, hogy egy gyerek nem nagyon tudja elmondani, szavakba önteni, hogy milyennek érzi az új cipőt. Egy online cipőáruházban, nincs lehetőség felpróbálni a megvásárolni kívánt lábbelit, ezért az alábbi tájékoztatóval próbálunk segítséget nyújtani a megfelelő méret kiválasztásához:

A megfelelő gyerekcipő kiválasztásánál vegyük figyelembe, hogy a gyermek lába folyamatos nő. Gyakran ellenőrizzük gyermekünk cipőjének méretét, mert Ő még nem biztos, hogy el tudja mondani, ha kezdi kinőni azt. Ha kezd szűk lenni egy lábbeli, vagy összeszorítja a lábujj körmeit, nyomja a gyerek lábát, mindenképp nagyobb cipőre lesz szüksége. Ugyanakkor nem ajánlott egy mérettel nagyobb cipőt sem venni, hiszen akkor a túl hosszú, túl széles cipő nem tartja megfelelően a lábat, ami kedvezőtlenül hat a fejlődő gyereklábakra, nem beszélve arról, hogy egy nagy cipőben könnyebben megbotlik, elesik a kisgyerek.

Pablosky és Primigi lábbelik esetében 100%-os méretben nyomtassa ki a logóra kattintva megjelenő lapot. Állítsa gyermekét a lap alján jelzett nyílhoz és kérje meg, hogy teljes súlyával nehezedjen a talpára. Mérje meg a talp és a leghosszabb lábujj közti távolságot. Érdemes mindkét lábat egyenként megmérni, mert lehetnek eltérések a két láb között és mindig a nagyobb méretűt kell figyelembe venni. Amennyiben erre nincs lehetőség, egy sima papírlap segítségével is meg lehet mérni gyermeke talpának hosszát. Rajzolja körbe a gyerek lábát és hasonlóan, mérje le a talp és a lábujjak közti leghosszabb távolságot.
A lemért talp hosszához hozzá kell adni 5-9 mm-t. Így kapjuk meg a cipő ideális belső méretét. Ha vékony, keskeny lábú a gyermek elég 5-7 mm-t, ha erősebb, szélesebb lábú, magas rüsztű a gyermek, akkor 7-9 mm-t érdemes hozzászámolni. Ha az így kapott szám két méret között van, a nagyobb méretet kell választani.

Geox és Richter lábbeli esetében is mérje le gyermeke talphosszát, a fent leírt módok egyikén. A kapott számhoz tartozó méretet könnyen kikeresheti a gyártó logójára kattintva megjelenő táblázatból.

FONTOS! Minden esetben, a mm-ben, cm-ben megadott értékek a gyermek talphosszát jelölik, nem pedig a lábbeli talphosszát!

 

Gyártó szerinti mérettáblázatok eléréséhez kattints a logóra:

logo geox       logo pablosky       richter  logo primig

D.D.Step és Ponte20 mérettáblázat használata:

logo ddsteplogo ponte20

Olyan zokniban vagy harisnyában végezze a mérést, amit a mindennapokban általában is viselni fog a gyermek az új lábbelivel. Csak akkor végezze a mérést meztelen lábon, ha a vásárolni kívánt lábbelit amúgy is mezítláb fogja viselni a gyermek.

Állítsa gyermekét egy papírlapra és kérje meg, hogy teljes súlyával nehezedjen a talpára. Rajzolja körbe a gyermek lábát és mérje le a talp és a lábujjak közti leghosszabb távolságot. Érdemes mindkét lábat egyenként megmérni, mert lehetnek eltérések a két láb között és mindig a nagyobb méretűt kell figyelembe venni.

belső talphossz

A kapott eredmény a „belső talphossz“ ehhez a számhoz kell hozzáadni 5-9 mm-t, így kapjuk meg a cipő „ideális belső méretét“. A mérettáblázatban az ideális belső méret alapján válassza ki a megfelelő méretet.

Ha vékony, keskeny lábú a gyermek elég 5-7 mm-t, ha erősebb, szélesebb lábú, magas rüsztű a gyermek, akkor 7-9 mm-t érdemes hozzászámolni. Ha az így kapott szám két méret között van, a nagyobb méretet kell választani.

DD Ponte Merettablazat 17.10.04

icon hazhozszallitas Házhozszállítás Részletek » icon merettablazat Mérettáblázat Részletek » icon visszakuldes Visszaküldés,csere Részletek » icon earth International Shopping Részletek »