Kosár tartalma
Az Ön kosara jelenleg üres

Vásárlói tájékoztató

 

Tisztelt Vásárló!

 

A lábbelin lévő jelképes (piktogram) vásárlói tájékoztatót az alábbiak szerint kell értelmezni:

1. A termék főbb részeinek és készítésükhöz felhasznált anyagok jelölése az alábbiak szerint:

 

Lábbeli alkatrész | Jelkép (piktogram)

 

Felsőrész: a lábbeli talphoz illeszkedő, külső alkotórésze

Bélés és fedőtalpbélés: a lábbeli belsejét alkotó felsőbélés és fedőtalpbélés

Járótalp: a lábbeli felső részéhez illeszkedő koptatóhatásnak kitett alsó része

A lábbeli főbb részeihez felhasznált anyagok jelölése:

Lábbeli anyagok Jelkép (piktogram)

 

Bőr, természetes bőr: állati nyersbőrből, cserzéssel való tartósító eljárással készül

Bevonattal rendelkező készbőr, bevont bőr: olyan kész bőr, melynél a felületi bevonat vastagsága nem haladja meg a termék őszvastagságának 1/3-át, ugyanakkor nagyobb 0,15 mm-nél

Természetes és szintetikus textíliák, textil: textíliák és hasonló termékek, amelyek felhasználási területüket tekintve a 71/307/EEC direktíva hatálya alá esnek

Egyéb anyagok: a fentiekbe nem sorolható minden más egyéb anyagok (pl.: műbőr, műanyag)

 VÁSÁRLÁSI TÁJÉKOZTAT Piktogram

 

2.Tisztítási, ápolási tanácsok

A tisztítás és rendszeres ápolás a lábbelik rendeltetésszerű használatának részét képezik, ezért szeretnénk néhány praktikus tanáccsal ezt elősegíteni.

Felsőrész

Nubuk, illetve velúrbőr: a szennyeződést kefével távolítsuk el. A kifényesedett felületeket velúrkefével lehet felújítani, emellett speciális tisztító és színfelújító szerek is rendelkezésre állnak üzletünkben.

Lakkbőr: finom, puhaszőrű kefével, vagy neves ruhával távolítsuk el a szennyeződéseket, cipőkrémet ne használjon.

Egyéb bőr: puha ruhával, puhaszőrű kefével, szükség esetén sárkefével tisztítsuk le a szennyeződéseket. A tiszta felületre a bőrrel azonos szín, vagy színtelen cipőkrémet kenjünk fel vékonyan. Néhány perc elteltével fényesítsük ki a felületet.

Műbőr: a szennyeződéseket vízzel - mosószer és szappan nélkül - mossuk le. Száradás után puha ruhával töröljük át a felületet. Cipőkrémet ne használjon.

Textil: puhaszőrű kefével távolítsuk el a szennyeződést a cipő felületéről. Az erősebb szennyeződéseket semleges mosószeres szivaccsal távolítsa el. A textilcipőt tilos mosógéppel mosni! Impregnáló anyagokkal víz és szennyeződés taszító képessége növelhető.

Sportcipők: melyek általában kombinált felsőrésszel készülnek (pl.: szintetikus textil, műbőr) felületéről a szennyeződéseket távolítsa el vizes szivaccsal. A mosógépes tisztítás tilos, mivel maradandó károsodást okozhat, egyben jótállás megszűnését is maga után vonja!

 

Talp

Bőr: sárkefével a szennyeződések eltávolíthatók.

Műtalp: vizes lemosással tisztítható.

Bélés

Előfordul, főleg nyári modelleknél, hogy a lábbelit nem bélelik, illetve egyes bélések esetében, hogy az ilyen termék a zoknin, vagy harisnyán elszíneződést okozhatnak. Ez a probléma nagyban csökkenthető a lábbeli rendszeres váltogatásával, illetve pihentetésével, mely a használat során fokozatosan meg is szűnhet. Javasoljuk a bélés színéhez megfelelő színű harisnya, illetve zokni használatát.

FIGYELEM! A természetes bőr felsőrésszel és varrott alsórész-összeerősítésű gyártási technológiával készült lábbeli vízállóságot nem biztosít.

3.A lábbeli használhatósága, rendeltetése (vagyis mikor mit viseljünk)

Ön valószínűleg leggyakrabban az úgynevezett általános használatú utcai lábbeliket viseli, melyeket az alábbiak szerint csoportosítottunk:

Tavaszi-őszi lábbelik: olyan lábbelik, amelyek a téli időjárási feltételek kivételéve főként a tavaszi és az őszi időszakban rendszeres tartós viseletre alkalmasak.

Téli lábbelik: olyan lábbelik, amelyek anyagösszetételük és szerkezetük alapján a téli időszakban rendszeres és tartós viseletre alkalmasak.

Nyári lábbelik: olyan lábbelik, amelyek anyagösszetételük és szerkezetük alapján a nyári időszakban rendszeres és tartós viseletre alkalmasak.

További típusok:

Alkalmi lábbelik: olyan lábbelik, amelyek viselete alkalmanként, rövid időre korlátozódik, és amelyek főleg divat és tetszetőségi követelményeket elégítenek ki. Kíméletes használatot igényelnek, mert felhasznált anyagaik különösen finomak, speciálisak. Fontos: ide soroljuk a bőrtalpú cipőket is, melyek nem vízállóak.

Vászon lábbelik: olyan lábbelik, amelyek viselése nyáron és kizárólag száraz időjárás esetén ajánlott. Ezen cipők nem vízállóak.

Szabadidő és sportos lábbelik: olyan anyag-összetételű és felsőrész kialakítású lábbelik, melyek az aktív testmozgásra, illetve rövid ideig tartó aktív sportolásra alkalmasak, illetve az adott mozgás követelményeinek alkalmi jelleggel felelnek meg. A sportcipők egy-egy adott sportág elvárásainak figyelembevételével kialakított modellek, amelyek kizárólag az adott célnak megfelelően és helyen használhatóak rendeltetésszerűen (pl.: jogging, tenisz, aerobik, terem, stb.). Ezen lábbelik rendszeres, egész napos használatát és különösen utcai viseletét nem javasoljuk!

Papucsok, házi cipők: olyan lábbelik, melyek kizárólag alkalmi jelleggel és csak otthoni (lakás) viseletre alkalmasak.

 

4.Viselési tanácsok

 • Vásárláskor mind a bal-, mind a jobblábas cipőt próbáljuk fel. A szűk, vagy a bő lábbeli nem csak kényelmetlen, hanem idő előtt formáját veszítheti.
 • A lábbelit, ha fűzős teljesen kifűzött állapotban, ha csatos teljesen kicsatoltan, ha zipzáras tökéletesen lehúzott zipzárral, cipőkanál segítségével vegyük fel, és ugyanilyen módon vegyük le. A viselés során a lábbelit megfelelően rögzítsük (pl.: fűzzük be, húzzuk fel a zárat, stb.). A fentiek be nem tartása esetén a cipő károsodhat, az ebből eredő hibákért nem vállalunk felelősséget.
 • Az időjárásnak megfelelő lábbelit viseljünk, nem csak a magunk, hanem a cipő érdekében is.
 • Használat után gondosan sámfázzuk ki, vagy papírral tömjük ki a fejrészt, a talpbetétet - amennyiben van - vegyük ki.
 • Ha a lábbelije átnedvesedett, tartsa be az előbbi tanácsot. A szárítást mindig szobahőmérsékleten és kíméletesen végezzük. Ne tegye a cipőjét fűtőtest vagy sugárzó hőforrás közelébe, mert az maradandó károsodást okozhat.
 • A lakk vagy zártfejű-, műbőr felsőrészű csizma, illetve cipő elsősorban utcai viselet, de lehetőleg ne viseljük egész nap. Egész napos hordása egészségügyi okokból sem ajánlatos. Ha van rá lehetőségünk (munkahely, otthon, stb.) cseréljük át.
 • A bőrtalp hajlamos az átnedvesedésre. A neves talpú cipő huzamosabb viselete egészségtelen. Újbóli használat előtt győződjön meg a talp megszáradásáról. Az átnedvesedett lábbelit soha ne helyezzük műanyag padlóra. Ajánlatos a cipőket farácson szárítani.
 • A lábbeli húzószárát ne erőltessük, inkább parafinnal, vagy gyertyadarabbal kenjük meg, hogy könnyebben működjön.
 • Ha a lábbelin kisebb hiba keletkezett, azonnal javíttassuk meg, megakadályozva ezzel is a további romlást.
 • A lábbelit óvjuk az éles, hegyes tárgyaktól, az ütközés, karcolás, súrlódás maradandó nyomot hagyhat a felületen.
 • Ne várjuk meg, amíg a lábbeli sarka, talpa teljesen lekopik, javításáról idejekorán gondoskodni kell!

 

Átvétel dátuma

Javítások (Hiba leírása, javítás módja)

Átadás dátuma

 

 

 

 

 

 

 

5. Szavatossági feltételek

A szavatossággal összefüggő végrehajtás-jellegű előírásokat a PTK 2013.évi V.tv., valamint a 19/2014(IV.29) NGM ill. a 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet részletezi. Az alábbiakban röviden ismertetjük a szabályozás leglényegesebb tudnivalóit.

Vásárláskor a fogyasztót megilleti a szavatosság, mely törvényi kötelezvény. A termék szavatossága azt jelenti, hogy az árucikk a vásárlás időpontjában megfelel a jogszabályban vagy a szerződésben meghatározott tulajdonságoknak. Az ilyen áru alkalmas azokra a célokra, amire a hasonló dolgokat rendszerint használják, rendelkezik a hasonló termékek esetében szokásos minőséggel, a reklámban, árucímkén, fogyasztói tájékoztatón erre vonatkozóan tett nyilvános kijelentésekkel stb. Ezért különösen ajánlott az árucímke, a különböző tanúsítványok és tájékoztatók beható tanulmányozása. A szavatosság ugyanakkor nem terjed ki a termék azon hibáira, amelyekre az eladó a vásárláskor felhívja a vevő figyelmét. Ha a termék a rendeltetésszerű használat, ápolás, tárolás, stb. ellenére meghibásodik, a szavatossági időtartamon belül szavatossági reklamáció nyújtható be. A meghibásodás bejelentésekor az eladó hibás teljesítésére hivatkozva a vevő lényegében azt állítja, hogy a meghibásodást eredményező ok már az eladáskor benne volt a termékben. Ha ez bizonyítható, a vásárló reklamációja jogos. Ugyanakkor, ha a termék rendeltetésszerű viselet mellett elhasználódik, az alapvetően nem jogos ok a reklamációra.

A szavatossági időtartam magánszemély vásárlása (fogyasztói szerződés) esetében 2 év, amely két részre tagozódik. Az eladást követő első 6 hónapban meghibásodás esetén a törvény szerint – ellenkező bizonyításáig - automatikusan fel kell tételezni, hogy a hiba a termékben az eladáskor már benne volt. Így ha ezzel az eladó nem ért egyet, neki kell bizonyítania, hogy a meghibásodás később, a fogyasztó valamely hibájából keletkezett. Ha ezt bizonyítani nemakarja, vagy nem tudja, a reklamáció jogosnak minősül, és a vevő élhet a szavatossági jogok valamelyikével. A hetedik hónaptól kezdve a kétéves időtartam végéig, amennyiben az eladó nem ért egy-et a fogyasztó reklamációjával, a fogyasztónak kell bizonyítania, hogy a meghibásodás oka már az eladáskor benne volt a termékben. Ha e bizonyítás sikerül, a fogyasztó élhet szavatossági jogaival. A szavatossági jogok a vásárlót, hibás teljesítés esetén két lépcsőben illetik meg. Az első lépcsőben kijavítást vagy kicserélést igényelhet. A vásárló a két lehetőség között választhat, azzal a megszorítással, hogy az eladónak aránytalan többletköltséget nem okozhat (ez lábbelinél, javítható hiba esetében szinte mindig kijavítást jelent). A szavatossági jogok második lépcsője az árleszállítás és az elállás. Ezekre csak akkor lehet áttérni, ha a kijavítást vagy a kicserélést az eladó nem vállalja, vagy azok nem valósíthatók meg. Az árleszállítás és elállás között is választhat a vásárló, de jelentéktelen hiba esetén az elállást nem igényelheti. Hogy mi minősül „jelentéktelen hibának” az a konkrét hiba ismeretében szakértői állásfoglalással dönthető el. Elálláskor a vételárat teljes összegben és azonnal kell fizetni a vevő részére Nem képezheti jogos szavatossági reklamáció tárgyát a lábbeli - nem rendeltetésszerű használatból vagy helytelen ápolásból, tárolásból eredő meghibásodása, - láb- és/vagy járássajátosság miatt bekövetkező idő előtti elhasználódása, - külső sérülésekből bekövetkező szándékos vagy akár véletlenszerű sérülése, - házilagos javítása.

Forgalmazó: Aagas Footwear Kft.

1107 Budapest, Kőbányai út 47.B

VTSZ: 6403

 
 
 
 
 
icon hazhozszallitas Házhozszállítás Részletek » icon merettablazat Mérettáblázat Részletek » icon visszakuldes Visszaküldés,csere Részletek » icon earth International Shopping Részletek »